Фирма Стойчеви стана представител на сериите прикачни пръскачки Olympia и на самоходните Nympheas на производителя Caruelle Nicolas.
 
Въпреки че пазарът на пръскачки е добре представен от най-големите производители на машини, един от френските пазарни лидери,Caruelle Nicolas смята, че тяхната продуктова гама включва голямо разнообразие от уникални и отличителни характеристики, които ще спомогнат съществено навлизането им на българския пазар.
 
Заемайки и поддържайки едно от лидерските места на френския пазар през последните четири десетилетия, нивото и ангажимента в научната и развойна дейност на инженерите на Каруел са довели да някои наистина уникални системи и спецификации на техните пръскачки, коментира Станислав Стоянов, управляващ директор на фирма Стойчеви.

 
От компанията обобщават кои са ключовите характеристики на прикачните пръскачки Caruelle спрямо тези на конкурентите. Цялата гама от машини има необходимите възможности и качества по отношение на: проектирането и изработването на щангите и техния контрол; здравина на шасито; лесно управление на пръскачката с изпълнение Infovan; резервоар за изплакване и система за смесване без никакви тръби в резервоара; система за защита на околната среда
 
Тази продуктова гама представя най-доброто в проектирането и изработването на машини за обработка на растенията, уповаваща се на 90 години опит и знания – комбинация, която няма конкуренция.
 
Рама
Шасито е здраво и изградено от дебели греди, специално адаптирано за активна употреба. Оста е изнесена назад за по-добър баланс на теглото, което се отразява в нисък център на тежестта и по-малък натиск върху почвата.
 
Като опция, може да се поръча и стоманен протектор отдолу против щети нанасяни от растенията.
 
Мостът е окачен посредством два специални еластични елемента, които поемат неравностите на настилката равномерно, както при пълен, така и при празен резервоар на пръскачката.

 
Резервоар
Резервоарът има пирамидална форма без ъгли, специално замислен за интезивна употреба със следните предимства: хомогенност на фитосанитарния разтвор; резервоар с много малко остатъци по дъното; оптимално почистване и изплакване. Освен това, тъй като няма тръби в резервоара, се избягва източването му и това спомага изключително много за защита на околната среда.
 
Дебелината на резервоара достига 12 мм, което означава по-дълъг живот в екстремни условия (особено в сравнение с 8 милиметровите).
 
Прикачните пръскачки Caruelle са оборудвани със специален въртящ се механичен нивомер, който гарантира точно измерване в целия диапазон и при всякакви условия. Поплавъкът с голям диаметър е монтиран на 2 опори от неръждаема стомана и е без водеща ос, което предотвратява задържането на материал и улеснява измиването. Въртящият се нивомер осигурява прецизно отчитане на количеството препарат в резервоара.

Щанги
Щангите са стандартно оборудвани със система против люлеене, която предотвратява хоризонталното клатене на щангата. Те са на две независими рамена и енергията от клатенето се минимизира чрез централната рама посредством шок абсорбери. Този механизъм е от особено значение при движение по неравен терен или при извършване на маневри в края на полето.
 
За да се премахне движението напред/назад на щангата, силите приложени към всяко нейно рамо се противопоставят посредством специален щифт поставен между двата цилиндъра на сгъването. По този начин щангата реагира бързо на всяко отклонение.
 
Когато едното рамо започне да се отклонява, то силите генерирани от това, се погасяват от инерционните моменти на другото рамо, посредством централния механизъм. Така може да се поддържа скоростта дори при маневри в края на полето, което води до повишена производителност и понижен разход на препарат.

 
Настройка
Настройките на пръскачките Caruelle, основани на дебита, са много лесни за използване. Независимо от гъстотата и вискозитета на фитосанитарния разтвор на пръскачката, потребителят трябва само да въведе информацията за дозата за хектар в пръскачката: автоматичното регулиране ще се погрижи за всичко. Пръскачките имат съвместимост с GPS система и автоматично управление на волана.
 
Системи за прилагане
Caruelle предлага осъществяване на всички операции преди, по време на и след пръскане, като пълнене почистване на резервоара, аксесоарите и щангите. Infovan лесно показва каква трябва да бъда позицията на клапаните, според това дали цвета на клапаните е червен или зелен. Тази система е проста и лесна за прилагане. За оптимална употреба от оператора, всички клапани за събрани заедно.

 
 
Допълнителна информция за пълната гама пръскачки Caruelle можете да получите от фирма Стойчеви – офоциален вносител на марката за България. 
 
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!