За поредна година Агенцията по заетостта набира кандидати за сезонна селскостопанска заетост в Португалия и Дания. Работодателят е компания Greenpeas Entreprise, която е най-големият производител на десертен грах в Дания. От две години компанията е разширила производството си и в Португалия, поради което се набират повече работници за работа и в двете държави.
 
Заетостта в Португалия започва в края на март и продължава до юни, след което работниците, които са показали лоялност и продуктивност и които желаят, заминават за същата работа в Дания. Заетостта там е от юни до септември. Настаняването в Португалия е в къщи/общежития, а в Дания – в каравани. Заплащането е на количество набрана продукция и зависи от продуктивността на работниците. Ориентировъчното средно заплащане за Португалия е между 700 и 1200 евро, а за Дания между 1000 и 2000 евро.
 
Желаещите да кандидатстват трябва да са физически здрави и да владеят английски език на разговорно ниво. Предпочитат се кандидати с опит в селскостопанска работа, но не е задължително условие.
 
Крайният срок за подаване на документи е 26.02.2016 г. Одобрените по документи лица ще бъдат поканени на интервю с работодателя в началото на март в гр. Пловдив.
 
Заинтересованите лица трябва да изпратят CV на английски език на е-мейл [email protected] с посочване на позицията, за която кандидатстват.