Лозята и овощните градини са два критични раздела на селкостопанската дейност и се сблъскват със специфични предизвикателства, и по-конктерно с терена и предпазването на кореновите системи.
 
Лозовите масиви често са разположени на наклонени терени, и също както овощните градини имат типично тесни междуредия за извършване на полевите операции между лозята и овошките. Верижните приложения често са твърде широки за да преминават между редовете без опасност за насажденията. 
 
Лоренцо Чифери, вицепрезидент маркетинг и комуникации в Trelleborg Wheel Systems, споделя: “PneuTrac предлага качества без конкуренция на стръмни склонове и кални терени, елиминирайки напълно вероятността от повреди на полето и загуба на работрно време дори в най-тежки условия. PneuTrac комбинира преимуществата на радиалната селскостопанска гума по отношение на горивна ефективност, комфорт и стабилност с оптималното контактно петно и сцеплението на гумената верига“.
 
PneuTrac притежава най-добрите в своя клас характеристики на селскостопанските гуми Trelleborg, в комбинация с новата странична част с технология „CupWheel Technology“ на Galileo Wheel Ltd. Иновативният “Omega” дизайн на страничните части помага на каркаса да носи големия товар, същевременно предлагайки флексибилност и много голяма контактна площ, минимизираща компактизацията на почвата. 
 
Този нов дизайн позволява на протектора да работи със 100%-ова ефективност. Технологията „Progressive Traction“ сама по себе си увеличава сцеплението, докато междублоковите тераси подобряват самопочистването от кал.
 
По-широката основа на протекторните блокове, в комбинация с масивните раменни части, повишава страничната устойчивост, особено в терени със страничен наклон. 
 
Лоренцо Чуфери добавя: “При разработката на PneuTrac се концентрирахме върху специалните изисквания на водещи производители. Например, корените на лозовите насаждения са много важни и лесно повредими. Както и в полевото земеделие, горният слой на почвата трябва да се опазва и приплъзването на гумите може да доведе до тежки поражения както за почвата, така и за кореновите системи. 
 
“Ние сме убедени, че PneuTrac е революционно изобретение, демонстриращо нашия ангажимент за устойчиво земеделие, помагайки за опазването на някои от най-ценните земеделски активи.” 
PneuTrac ще бъде представена за първи път на Агритехника 2017 (Agritechnica), в Хановер, Германия.