Президентът Росен Плевнелиев заяви преди минути по време на закритата за медии среща с представители на водещите аграрни организации, която се провежда в момента в Тракийския Университет в Стара Загора, че Държавата може да подпомогне нуждите на фермерите от скъпа техника за анализ и сертифициране на продукти, чрез създаването на агро-тех парк.

 

"Държавата може да закупи скъпото оборудване, което е нужно за фермерите, а те да се ползват от него без да е нужно да инвестират в скъпи машини. Те могат да бъдат отдавани на университетите и други селскостопански структури и там фермерите да могат да се ползват." Създаването на такъв агро-тех парк, може да се реализира чрез проект и субсидия по европейските програми, отбеляза Плевнелиев.

 

Плевнелиев отново акцентира върху нуждата от създаване на електронно правителство, което може да спести много усилия и време на земеделските производители, като направи така те да не се срещата с бюрократи и администрация. Държавният глава припомни, че България е една от водещите страни по качество и разпространение на интернет, като акцентира, че Електронното правителство ще предотврати поставянето на колене на гражданите пред бюрократите.

 

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО и ЕКСКЛУЗИВНИ ПУБЛИКАЦИИ първо във Фермер.БГ !!!!


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!