Искаме Виетнам да бъде врата за произведените от България и Европейския съюз (ЕС) стоки, отворена към региона на Югоизточна Азия с над 660 милиона души население. Ще работим за това - България да бъде врата за Виетнам и неговите стоки и услуги, които може да предостави на ЕС с над 500 милиона души население. Това заяви президентът Росен Плевнелиев след среща с президента на Социалистическа република Виетнам Чъонг Тан Шанг, предаде Агенция "Фокус".

 

"За нас търговско-икономическите взаимоотношения са приоритетни; затова ще отворим втори офис на Службата по търговско-икономически въпроси на България в град Хо Ши Мин. Заедно с мен, на това държавно посещение, има и силна бизнес делегация. Имаме български компании, които искат да инвестират във Виетнам - например в екологични инсталации за рециклиране на отработени масла или в мини и минно производство.

 

Имаме и български компании, които търсят съвместни производства със своите виетнамски колеги - например в областта на фармацевтиката, производството на храни и земеделие, енергетика, отбранителна промишленост, текстилна индустрия, тютюнева индустрия, инфраструктурни проекти и др. Имаме български компании, които са готови да търгуват и да предоставят своите продукти тук за по-нататъшно разпространение, а защо не и за съвместни производства.

 

Като пример президентът посочи производството на български вина, храни, кисело мляко, розово масло и т.н. Росен Плевнелиев увери, че двете държави ще продължат да работят заедно във всички сфери, в името на просперитета на нашите два народа.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!