Първи по рода си Празник на плодородието ще се проведе на 14 септември в Шабла, информира Иванка Господинова, гл. специалист „Връзки с обществеността“ на Община Шабла, цитирана от радио „Добруджа“. За участие са поканени земеделски производители, неправителствени организации, сдружения, майстори на блюдата и виното, които да се включат в надпреварата със свои идеи и изобретателност.

 

Щандовете ще бъдат разположени по централните алеи в парка. Предвиждат се и награди, които ще бъдат определи от компетентно жури, което ще номинира най-едра ябълка, най-атрактивен плод, най-атрактивен зеленчук, най-добре аранжираната маса или щанд, най-нестандартните изделия, както и най-вкусните гозби. Наградите са изненада и ще отличат най-идейните, най-прецизните и най-провокативни изделия на производителите и майсторите.

 

За празника в Шабла са поканени министърът на земеделието и храните, проф. Димитър Греков, изпълнителният директор на ИАРА, областният управител на Добрич и кметовете на всички добруджански общини.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!