Парламентът прие държавния бюджет на Република България за 2014 г. Бюджетът може да се определи като социален – бюджет, който рестартира икономиката и е насочен към ускоряването на икономическия растеж, отбеляза министърът на финансите Петър Чобанов. По думите на Чобанов това е и бюджет, който се съобразява с развитието на икономиката и не пренебрегва фискалната стабилност.

 

Приходната част е амбициозна и напрегната, но това не означава, че е надценена, отбеляза министърът, информират от пресцентъра на Народното събрание. Според него са разчетени редица промени, включително структурни и законодателни, които дават основания да се смята, че ще бъдат реализирани по-високи приходи.

 

Имам предвид най-вече фискалния контрол, който ще стартира от началото на следващата година, и обратното начисляване на ДДС, не трябва да пренебрегваме и подобряването на някои процедури, намалението на административната тежест и по-добрата комуникация, която съществува между представителите на приходните администрации и бизнеса, отбеляза Петър Чобанов. Той допълни, че са предвидени и буфери. Няма опасност да влезем в следващата година със стария бюджет, категоричен беше финансовият министър.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!