Четвъртото поредно издание на специализираното изложение Дунавски овощари 2019 ще се проведе през месец март. Събитието ще се проведе на 30 март в зала МОНБАТ Арена в Русе. Това реши Управителния съвет (УС) на Съюза на дунавските овощари (СДО) на свое заседание.
 
 
„Изпратили сме покана до министъра на земеделие г-н Румен Порожанов. Надяваме се тази година да ни уважи и да присъства на изложението. Към момента наши гости и изложители са били фирми и фермери от България, Турция, Румъния, Италия, Великобритания и други. През миналата година се радвахме на интерес от Сърбия, Полша и Холандия. През 2019 г. отново сме предвидили традиционните b2b срещи“, каза за Фермер.БГ Димитър Рачев, член на Управителния съвет (УС) на Съюз на дунавските овощари (СДО).
 
И тази година в изложението ще вземат участие компании, специализирани в производство на посадъчен материал, препарати за растителна защита, торове и хранене на растенията. Въпреки че заявките за участие още текат, са предвидени площи и за излагане на машини, съоръжения, капково напояване, услуги и информация, включително банково и застрахователно обслужване, производство на опаковки, горива и други свързани дейности.
 
Традиционно ще се проведат и b2b срещите, които през 2018 г. бяха акцент на изложението, заради тясната връзка, която може да се осъществи на място между преработватели, търговски вериги и търговци на едро.