Остава само ден до началото на Четвъртата национална среща на земеделските производители в България, която ще събере аграрния бизнес от 10 до 12 февруари в х-л Адмирал, к.к. Златни Пясъци.
 
Организаторите от Асоциацията на земеделските производители са подготвили богата и полезна семинарна програма и среща с ръководството и експертите на МЗХ, ДФЗ, ИАРА по актуалните теми в сектора. 
 
Сред акцентите на форума тази година са разглеждането, финансирането и мониторинга на проектите по инвестиционните марки на Програмата за развитие на селските райони – 4.1 и 4.2. 
 
Включени са и темите с новите моменти пори директните плащания в Кампания 2016, новостите, свързани с агроекологичното и биоземеделието. Ще има специална лекция на експерт счетоводител за новостите в Закона за счетоводството, които касаят осчетоводяването на дейността на земеделските стопани и фирми. 
 
Тази година ще има специални теми и за сдружаването на фермерите – в групи и организации на производители. Интерес се очаква да представлява и презентацията на експерти от МЗХ и Агенцията по рибарство и аквакултури, които ще представят Програмата за рибарство.
 
По традиция, на Националната среща на АЗПБ е включена и темата за поземлените отношения.

В рамките на форума ще участват и фирми, които ще представят продукти и услуги в сферата на земеделието.
 
Началото на Националната среща е насрочено на 10 февруари (сряда) от 13.00 часа. Форумът ще бъде открит от министъра на земеделието Десислава Танева, зам.-министър Васил Грудев, изпълнителния директор на ДФЗ Румен Порожанов и изп. Директор на ИАРА Янчо Янев.