Обилните валежи от последните дни създадоха проблеми в Пловдивско, на които „Напоителни системи“ трябваше да реагират скорострелно. Повишаването на нивото на река Марица доведе до компрометиране на дигата в района на община Септември, по-точно в землището на град Ветрен.

Агропрогноза: Кога живакът тръгва нагоре?

Вчера екипи на Дружеството, заедно с изпълнителния директор Снежина Динева и управителя на клон „Тополница“ пристигнаха на място, за да проверят ситуацията. Предприеха се незабавни мерки и действия, за нейното овладяване, уверяват от „Напоителни системи“. 

„Работи се с тежка техника, за да не се допусне заливане на земеделски земи и застрашаване на инфраструктурата и населението в района. Към момента няма такава опасност“, коментираха от Дружеството.

Поради продължаващите валежи в страната всички екипи работят денонощно, обхождайки хидромелиоративните съоръжения, които са собственост или стопанисвани от „Напоителни системи“.

ВИЖТЕ НАЙ-ВАЖНИТЕ НОВИНИ

Прогнозата за 6 април сочи, че през нощта е продължило да вали в Южна България, докато на север облачността е намаляла до незначителна. Прогнозите са да спре да вали и в южните райони, като следобед облачността ще се разкъса и там, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).