Изкуственият интелект превзема и селското стопанство. Приложение за пазарува помага с доставянето на свежа и местна храна до дома, пише tubefilter.com. Иновацията е представена по време на CES 2019, коесто се проведе в Лас Вегас от 8 до 11 януари тази година.
 
 
Концепцията „от фермата до масата“ продължава да набира все по-голяма популярност. Най-новата услуга представлява камион с изкуствен интелект. Той доставя местни плодове, зеленчуци и други хранителни продукти директно до дома.
 
SPACe_C eMart е част от цяла палитра мобилни решения на име SPACe_C. Освен доставката на прясна продукция, инструментът поднася на потребителите точна информация за конкретните продукти, които купуват.
 
 
Всеки хранителен продукт е снабден с QR код, който носи информация за срока на годност, съдържанието и произхода. Камионът разполага и с хладилна кабина, която използва точен контрол на температурата и влажността за всеки вид храна, за да се осигури оптимална свежест. Високотехнологичните контролни системи и системи за проследяване на жизнения цикъл на храните се управляват от изкуствен интелект, пише Грийнтек.