Фирма Универсал НВГ, официален вносител на престижната немска марка GPS оборудване -  Muеller Elektronik, представи пред българските земеделци изцяло новата Muеller TrackGuide III система за GPS управление и мониторинг на изложението БATA Агро в Стара Загора.
 
Пред Трактор.БГ Виктор Кнаус, продуктов мениджър в Mueller Elektronik разясни кои са подобренията по навигационната система.
 
„В сравнение с TrackGuide II тук подобрихме значително както външния вид, така и функционалностите и вече имаме тъч-скрийн пълноцветна навигация с 8 инчов монитор. Тя работи с всички навигационни контури за работа в полето и е изцяло съвместима с ISOBUS терминали. Предлага се с 3 вида приемници, като за безплатните GPS сигнали точността е от 15 до 20 см., а при платен RTK сигнал тази навигация може да осигури точност до 2 см.“
 
ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:
 
 
Навигационна система TrackGuide III има функция за запаметяване на различни машини и може да се използва лесно и бързо на различни трактори в стопанството, които са и опционално оборудвани с хидравлична система за автоматично управление.
 
Навигацията може да бъде доокомплектована със система за управление на прецизно пръскане при пръскачките– контрол на секциите, контрол на хидравликата и налягането, регулиране нормата на пръскането. Навигацията е напълно съвместима и работи с наличните раид-контролери на пръскачки като Amazone, Hardi, Berthoud, John Deere, Horsch. В допълнение може да бъде добавена и камера, която да позволява на дисплея да се виждат пръскащите секции, което е от изключително удобство за оператора и повишава ефективноста по време на работа в полето.
 
„Тази GPS  навигация работи както със западните сателити, така и с наличните за територията на България руски спътници, което гарантира, че фермерите няма да имат никакво презастъпване в картираните площи и по този начин спестяват  торове и препарати - един от най-скъпите компоненти в производството на селскостопанска продукция“, обясни Виктор Кнаус. 
 
Muеller TrackGuide III позволява също така внасяне и зареждане на файлове с данни за картирани площи на стопанствата, включително за сравнителни анализи и мониторинг върху данни и състояние на земеделските блокове от предходната година. Това дава възможност на оператора на трактора да прецизира допълнително нормата на торене или пръскане в уязвимите зони.
 
От официалния вносител на Muеller Elektronik  в България  Универсал НВГ, заявиха, че новата навигационна система Track Guide III може да бъде закупена на промоционална цена до края на септември. 

Контакти за допълнителна информация:
 
Универсал НВГ - Долна Оряховица
0887227460
0887105225
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!