Работна среща с овцевъди и козевъди ще проведе Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) в Добрич. Събитието ще се състои на 1 октомври, четвъртък, от 10:30 часа в залата на Областния управител. Това съобщиха от НОКА за Агри.бг.

Масовата регистрация на животновъди по чл. 137 продължава

По време на срещите животновъдите ще имат възможността да споделят въпроси и притеснения относно регистрациите по чл. 137 от Закона за ветеринарномедицинската дейност, както и проблеми, предизвикани от сушата. 

Ще бъдат разгледани и обсъдени още веднъж проблемите, които произтичат или биха произтекли от актуалния текст на Закона.

Целта на срещата е да информира земеделците за възможността от регистрация по чл. 137, както и да чуе за проблемите, които стоят пред най-уязвимите фермери.

НОКА призовава за присъствието на всички производители, които срещат затруднение с покриването на нормите по чл. 137, тъй като адресирането и елиминирането на въпросните проблеми произхожда от тяхното конкретно идентифициране, а това няма как да се случи без присъствието на родните овцевъди и козевъди.