По време на изложението АГРА 2016 на щанда на НИК в палата 13 всеки посетител ще може напълно безплатно да види сателитни снимки, заснети по поръчка на НИК на своите полета от ноември 2015 г. със специализирания вегетационен индекс на GeoSCAN. Така всеки фермер ще може да види развитието на есенниците в тяхната начална фаза. 
 
Услугата GeoSCAN е иновативна за Българския пазар и се предлага у нас вече за втора селскостопанска година. Тя се базира на поръчкови сателитни снимки, които се получават от фермерите на определени периоди, като така те могат да установят силните и слабите зони във всеки парцел, разликата в развитието на различни сортове от определена култура, некачествени обработки и други, благодарение на специализиран вегетационен индекс, който отразява съдържанието на хлорофил и биомаса в растенията. Данните от GeoSCAN са достъпни и от мобилно приложение, налично както за Android, така и за iOS базирани устройства. 

 
В допълнение, интеграцията между GeoSCAN и предлаганите услуги от лабораторията към НИК Агро Сървис  по пробовземане и анализ на почвени и листни проби, позволява на земеделските стопани да виждат директно в платформата GeoSCAN резултатите от тези анализи, като съставeни почвени карти за съдържанието на анализирания елемент в полето, като например азот, фосфор, калий и други.
 
По време на изложението от НИК ще представят и метеорологичните станции на Pessl Instruments, чрез които фермерите получават локална агропрогноза за своето поле и препоръки за най-благоприятни дни за торене, пръскане, поливане, сеитба и жътва. Информацията от всяка една станция е строго индивидуална и е достъпна през онлайн портал или мобилно приложение, с което фермерите винаги знаят какво е времето в тяхното стопанство.
 
На щанда на НИК всички посетители ще имат възможност да видят ексклузивно и новия индустриален таблет MMX-070 от Trimble, базиран на Android операционна система и технологиите, които позволяват на тракторите да завиват сами в края на реда, по най-добрия радиус с дисплея Trimble TMX-2050 и технологията NextSwath
 
 
Екип от софтуерни специалисти на фирмата ще бъде на разположение на посетителите, за да демонстрира софтуерните платформи TechnoFarm, ConnectedFarm и НИК следене на машини, както и новостите в тях през пролетния сезон, с които земеделците могат да улеснят управлението и оптимизират организацията в своите стопанства.
 
Освен ексклузивната възможност всеки фермер да види своите полета, заснети от сателит през Ноември напълно безплатно, от НИК са подготвили и други комплименти към своите клиенти.
 
25-тото издание на Международната селскостопанска изложба АГРА ще се проведе от 24-ти до 28-ми февруари в Международен панаир Пловдив, а щандът на НИК се намира в Палата 13, остров К3.