На среща в Областната управа на Добрич бчха обсъдени дейностите за изпълнение на инвестиционните процеси и предстоящите задачи за изграждане на Фуражен завод в региона. Поредната среща на Областния управител на Маргарита Новоселска беше с главния китайски инвеститор Фънг Гуоминг, придружаван от управителя на съвместната българо-китайската фирма Надя Маринова.

Фермер.БГ припомня, че през месец април тази година китайските инвеститори представиха пред Областния управител на Добрич план за изграждане на фуражен завод в промишлена зона - запад в Добрич, където вече са закупили терен, по информация на Областната администрация.

 
На първи етап от изграждането на завода, са планирани инвестиции в размер на 11 млн. евро и дневен капацитет на произведен комбиниран фураж - 500 тона. Според разчетите на китайските предприемачи, се предвижда първоначална инвестиция в размер на 80 млн. йоана /11 млн. евро/, от които за недвижими активи - 5 млн. евро и 6 милиона за оборотни средства. Дневният капацитет на произведения фураж ще бъде 500 тона /годишно - 150 000 т/. Управленският екип ще наброява около 20 души, а работниците в цеха - 35.
 
На втори етап, инвестициите са в размер на 70 млн. йоана /малко над 10 млн. евро/, от които - в недвижими активи 4,3 млн. евро и оборотни средства 5,8 млн. евро. Планира се дневният капацитет да се удвои и да се изгради складова вместимост около 50 000 тона.
 
След приключване на тези два етапа, заводът ще има годишен капацитет над 300 000 т, а персоналът ще е малко над 80 човека.
 
Реализацията на продукцията ще бъде за Китай.
 
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!