Зам.-министърът на земеделието Валентина Маринова обяви, че в Министерството на земеделието и храните (МЗХ) е създадена работна група, която ще обсъжда основни параметри относно разрешителните за притежание на оръжие от ловците. По думите на Маринова, работната група ще уточнява трябва ли притежателите на оръжие да преминават по-често на психотест и през какъв период трябва да става това.

 

В момента това се прави на всеки 5 години. Поправките, които трябва да бъдат направени по отношение притежанието на оръжие, трябва да бъдат в съответствие с действащата нормативна база и с регламентите на ЕС. Трябва да се знае от всеки ловец, че когато излиза на лов, той трябва да е отговорен и да спазва законовите наредби.

 

По думите на Маринова, в последната година и половина, нещастните случаи по време на лов са намалели, тъй като има повече контрол и съвместна работа между Агенцията по горите, МВР и другите отговорни институции. При изтичане на лиценза на притежателите на законно оръжие, то трябва да се предава в полицията.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!