„Тайната на здравето е в мурсалския чай” – в това е убеден Росен Янков от Добрич. Той стои зад това твърдение не заради факта, че предлага билката sideritis scardica на фермерския пазар, а защото от 4-5 години всеки ден пие по 2 литра мурсалски чай. „Съветът ми към хората е да вярват на билките. Идва ерата на билколечението. 
 
 
Постоянно чета за билките в България. Това, което съм научил е, че у нас виреят около 850 вида билки. 350 от тях се използват в медицината, фармацията и козметиката”, споделя още Росен Янков. Той разказва още, че мурсалски чай е много полезен за имунната система, срещу диабет, холестерол, високо кръвно, при чернодробни и бърчени заболявания, остеопороза, всички видове настинки, инсулт, инфаркт и др. „Все още обаче мнозина подхождат с недоверие към билките и вярват повече на химията и хапчетата”, не крие огорчението си Росен. 
 
 
Мурсалският чай, наричан още триградски, планински, родопски, вече вирее и по добруджанските полета. Лечебната трева се отглежда успешно в село Орлова могила от Валери Янков, брат на Росен. Всичко започва малко на шега през 2012 г., когато стартира изграждането на фотоволтаичен парк край населеното място. Тогава Валери Янков решава да оползотвори пространството между панелите и залага върху 60 дка мурсалски чай и салвия. 
 
Днес билките са голямата страст на семейството. Площите не се третират с пестициди, няма никаква интервенция. Само се окопават и поддържат ръчно. Всичко се бере на ръка, суши се на сушилня със слънчева енергия, патентована от стопанина. Цехът за опаковане на билките салвия и сидеритис скардика е сертифициран и редовно проверяван от БАБХ.
 
 
„У нас сме познати с изсушените билки по фермерските пазари в Добрич, Варна, Бургас. Имаме малко износ за Германия, Великобритания, Сърбия, преговаряме и с други партньори”, споделя производителят Валери Янков. 
Добивите от мурсалски чай и салвия не се измерват в килограми.  „Имаме годишно около 1 милион 500 хиляди стръка от общо 15 000 корена. Това са близо 400 кашона. От 1 корен режем от 80 до 100 стръка”, допълва още Валери и уточнява, че богатата добруджанска почва води до получаването на един много добър продукт. 
 
Според Валери Янков има интерес към българските билки на външния пазар, но проблемът е в набавянето на нужното количество. Този обем трябва да се осигури от няколко производители, тъй като самото производството е трудоемко.