Много е важно да чуя мнението на младите фермери по темите, касаещи новия програмен период на Общата селскостопанска политика (ОСП).
 
 
Това каза аграрният министър Румен Порожанов по време на среща с Асоциацията на младите фермери в България, съобщиха от пресофиса на министерството. 
 
Порожанов призова асоциацията да се включи активно във всички дебати, които инициира министерството, не само свързани с ОСП, но и с цялостната политика в сектор „Земеделие“.
 
„Повечето от нас сме учили в западни университети, имаме реален опит и искаме да бъдем партньор в предстоящите дискусии относно ОСП“, заяви Пламена Куртева, който управлява семейната ферма в село Златовръх, Асеновградско.
 
Петко Симеонов, производител на мед, допълни, че младите искат да имат възможност да се развиват и това да стане през съответните инструменти на бъдещата ОСП.
 
Председателят на асоциацията Петър Петров от Габровско, който се занимава с овцевъдство и говедовъдство  подчерта, че младите фермери искат да работят за развитието на селските райони.