„Ще работим още по-активно за увеличаване на двустранния стокообмен с Турция”. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща в МЗХ с посланика на Турция у нас Н. Пр. Сюлейман Гьокче. Министър Греков посочи, че предстои създаването на работна група между България и Турция.

 

Тя ще има задача да предложи варианти за решение на въпроси от двустранен интерес, сред които синхронизиране на изискванията към контрола на земеделската продукция, режимите за износ на животни и регистрацията на продукти в Европейския съюз. Проф. Греков беше категоричен, че двете страни имат сериозен потенциал да си сътрудничат не само в износа на земеделска продукция, но и за инвестиции.

 

Посланик Гьокче отбеляза, че отношенията между България и Турция са на отлично ниво, а съществуващите възможности за сътрудничество трябва да се реализират, предвид силната конкуренция от трети страни. Министър Греков поднови поканата към турския си колега за посещение в България, по време на което да се конкретизират насоките за развитие на сътрудничество между двете държави.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!