Когато говорим за срокове, за мерки, за средства, които ще бъдат отпуснати по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 не може към момента да има конкретика. Това заяви за Фермер.БГ министърът на земеделието проф. Димитър Греков по повод публично заявена позиция на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), че няма яснота по новата ПРСР.

 

„В никакъв случай програмата не е загубена До средата на годината ПРСР 2014-2020 г. ще бъде приета и резултатите от първите мерки, които ще стартират, ще са видими още в периода от месец юни до месец септември“, категоричен беше министър Греков. Опасенията на фермерите, че 2014 г. ще е нулева за инвестиции в аграрния сектор, Димитър Греков коментира така: „Не е вярно, че 2014 г. е загубена за земеделските производители.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА!

 

 

До края на месец май ще сме в преход и ще прилагаме старата програма, с някои промени, разбира се“. По думите на министър Греков, по програмата за новия програмен период се работи активно. „Това е важен процес и не можем да направим бърза, но необмислена крачка, защото това ще рефлектира негативно върху следващия програмен период.

 

Затова продължаваме обсъждането на програмата и призоваваме всички земеделски производители да се включат в обсъждането на представения от МЗХ първи драфт на ПРСР 2014-2020 г.“, допълни Димитър Греков.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!