Amazone предлага новост в системата ботуши C-Mix на култиватора Cenius за особено голямо натоварване при работа. Благодарение на платки от твърд метал в главните зони на износване ботушът C-Mix-HD (HD = Heavy Duty) се отличава с особено голяма устойчивост на износване. Това води до решаващото предимство дължината на ботуша и по този начин дълбочината на работа да остава постоянна по време на целия период на ползване, така че не е необходимо допълнително регулиране на воденето в дълбочина. Според вида употреба и устройството на почвата издръжливостта на новите ботуши е 4 пъти по-голяма от тази при стандартната система. Това води след себе си по-големи интервали на смяна на ботушите и намалява съответно разходите.
 
Ботушът C-Mix-HD се състои от една част с интегрирана спираловидна направляваща планка и по този начин е идеален за интензивното смесване на работна дълбочина от 12 до 30 см. Ако се комбинира с едностранна стрелчата лапа C-Mix 350 мм, може да се използва и при подмятане на стърнища.

 
Със своите различни варианти ботуши системата C-Mix позволява една много гъвкава употреба на култватора Cenius на Amazone. Така спектъра на приложение на тези машини се простира от плоска  обработка на стърнищата през разрохване на най-горния слой на почвата до подготовка на леглата за семена. Освен ботушите C-Mix-HD за плоската почвообработка на разположение имаме C-Mix заострена лапа или C-Mix едностранна стрелчата лапа, за среднодълбоката обработка връх C-Mix 100 с направляваща планка 100, а за дълбока почвообработка връх C-Mix 80 и направляваща планка 80.
 
С новия ботуш C-Mix-HD Amazone предлага още по-широк спектър култиваторни лапи, напр. за Cenius 3003 Special
 
Ботушите C-Mix-HD, както и всички продукти Amazone, може да намерите при официалния представител на марката за България фирма Рапид КБ ООД, тел. 02/400-80-10,  www.claas.bg
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!