В рамките на няколко дни животновъди, професионалисти и заинтересовани от сектора на млечното животновъдство и млечните продукти имаха възможност да се запознаят отблизо с водещите тенденции в сектора.
 
 
От 24 до 27 октомври в Кремона, Италия се проведе седемдесет и второто издание на Изложението за млечни животни. Това е единственото животновъдно събитие в страната и едно от най-важните, признато в световен мащаб.
 
 
„Присъствах на изложението в Кремона и бях очарован колко млади хора имаше там. Личеше си, че не са по принуда, а по желание – явно поредно поколение потомствени животновъди, които знаят какво правят и го правят с желание. Проведоха се редица състезания за млади фермери, подготовка на животни за изложения и други“, коментира Рангел Матански, управител на сдружение „Фермерско мляко“ за Фермер.БГ.
 
Трейлър на изложението от 2016 г. 
 
Изложението в Кремона е мястото, на което може да срещнете най-големите фирми от бранша в световен мащаб. Традиционно участие взимат над 800 фирми, а самата проява се посещава от над 60 000 души.
 
Фокусът на проявата е разделен на четири категории – биологично животновъдство, иновации, възобновяеми източници и технологии. Паралелно с конкурсите се провеждат и редица конференции, семинари, дискусии и работни срещи.