Полска крава почина след драматично бягство от кланица в началото на годината. Кравата е починала от стрес, след като е била заловена отново, пише полското издание Wiadomosci, цитирано от Profit.bg.
 
 
Главният герой на историята е крава от френската порода Лимузин. Работници водели животното към камион, който щял да я откара в кланица в Южна Полша, в близост до езерото Ниса. Кравата обаче успяла да избяга, отнасяйки желязна ограда и чупейки ръката на един от работниците, добавят от BBC.
 
Сцената продължава със скачането на кравата във водата. По този начин тя успява да се спаси и да избегне повторно залавяне в продължение на седмици. Накрая обаче късметът й изиграва лоша шега. След впрегнати петима души и три дози упойващо вещество, кравата била заловена повторно. По време на транспортирането й, тя намира смъртта си, пише Associated Press.
 
Сред феновете на кравата беглец бе полският политик Павел Кукиз, който заяви пред Sky News: 
 
“Ако всички граждани демонстрираха такава решимост като тази крава, Полша щеше да е една много по-процъфтяваща страна”.
 
Това не е единствената подобна история в Полша. В началото на годината местните медии информираха за крава, която избягала от ферма през есента и няколко месеца по-късно се присъединила към стадо диви бизони.