Всяка една оставка носи сътресение за бранша. Моментът никога не е удачен. Това коментира за Фермер.БГ председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Костадин Костадинов, във връзка с подадената оставка на земеделския министър Румен Порожанов.
 
 
Часове след като това стана ясно премиерът Бойко Борисов излезе с предложение затова кой да е новият стопанин на агроведомството. Предложеният от него кандидат е председателят на земеделската комисия в парламента и бивш земеделски министър Десислава Танева.
 
Проектът за персонални промени в Министерския съвет е внесен в Народното събрание и ще бъде гласуван утре сутрин. 
 
- Г-н Костадинов, удачен ли е моментът за подаването на оставка от земеделския министър, дни преди приключването на кампанията по заявяване на директните плащания, без яснота дали този срок ще бъде удължен с още една седмица?
- Моментът никога не е удачен, но такива неща се случват. Всяка оставка е едно сътресение за бранша. Вече подразбрахме кой ще е новият министър на земеделието, познаваме се достатъчно добре.
 
Такива трусове в подобен момент не са желателни, но ето, че се случват. Надяваме се новият министър да вземе нещата си в ръце по-бързо и това да не се отрази на работата в министерството. Знаете какво се случва след всяка една смяна.
 
- Появиха се коментари включително и от наши читатели, че Десислава Танева не е била „министър на малките и средните фермери“. Как ще коментирате?
- Според мен това разделение винаги е погрешно – малки, средни, големи и т.н. През годините ние сме имали добри отношения, работим добре заедно. В момента виждате ли „големи“ да цъфтят и връзват?
 
- С кого работихте по-добре с Румен Порожанов или с ДесиславаТанева?
- С всички работим добре. Тук става въпрос за работа, а ние сме отворени за диалог. Въпросът е да се свършат нещата както трябва.
 
- Има ли друга опция за министър според Вас?
- Тук нещата стоят политически. Подават се оставки, приемат се. Нас никой не ни е питал. Така че опции винаги има, но докато няма заповед, винаги има опции. Ние сме готови да работим с всеки. За нас най-важното е да има чуваемост на бранша, диалогичност, да има правила и прозрачност. Имаме доста работа за вършене, а подобни сътресения в една или в друга посока не са добре за нас.