В рамките на селскостопанското изложение БАТА Агро 2014 беше обявен конкурс за отличие „Принос в механизацията на земеделието“. Конкурсът ще се проведе за първи път през тази година.

 

Отличието е учредено от Селскостопанска академия (ССА), Контролно-техническа инспекция (КТИ), Русенски университет „Ангел Кънчев“, Аграрния университет Пловдив, в. „Земеделска техника“ и е посветено на 120-годишнината от излизането на първия земеделски вестник „Орало“.

 

На специална пресконференция инж. Милка Бобева, гл. редактор на в. "Земеделска техника", обяви, че организаторите са получили поздравления от МЗХ "за успеха да се обединят в една кауза институции, свързани с аграрния сектор". Бобева допълни, че мисията е обединение на образование, наука и бизнес в сферата на агротехниката.

 

В три тематични направления ще бъдат отличени български производители и вносители на съвременна земеделска техника, както и земеделски производители, внедрили механизирана технология с постигнати добри резултати. Тематичните направления на конкурса са:

► „Български производител на земеделска техника“, участват български производители на високоефективни земеделски машини;
► „Иновации“, в което могат да участват вносители на иновативна земеделска техника;
► „ Механизация в земеделското производство“, в което могат да участват земеделски производители, постигнали високи резултати след внедряване на нова или усъвършенствана механизирана технология.

 

„Наградите имат за цел да създадат традиция за отличаване на най-напредналите в механизацията на земеделието“, стана ясно на пресконференция, на която бяха представени направленията и категориите на конкурса, както и условията за участие.

 

Комисията, която ще определи носителите на отличия, ще включва по двама представители на всеки от съорганизаторите. Номинациите ще се приемат в срок до 31 октомври, а наградите (отличия и плакети) ще бъдат връчени на официална церемония на 1 декември в София.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!