След сигнал за изоставена кола в град Хасково, полицаи се натъкват на две свински глави на задната й седалка. Собственикът на превозното средство е издирен, а главите – конфискувани, съобщава Haskovo.Live.

Мъртви кози излизат от морето край Дуранкулак

Как обаче се е стигнало до тази шокираща случка? Версията на хасковлията пред полицаите е следната. Двете свински глави били във фризера му отдавна. Светкавичното разпространение на чумата по свинете и засилените мерки го изплашили и той решил да се отърве от трупното месо.

Натоварил главите на задната седалка и тръгнал да ги изхвърля. По пътя обаче колата се повредила и собственикът й тихомълком се изнизал. Така находката попаднала в униформените, които пък се заели да разплетат нишката.

Директорът на областната полиция в Хасково Ангел Цаков е уведомил Областната епизоотична комисия. Оттам напомнят, че изхвърлянето на животинско месо е забранено. То трябва да бъде загробено на определени площадки, които за Хасково са четири. Те са определени още миналата година, когато в района бяха пропищели от птичи грип.