Китай се развива с впечатляващи темпове в сферата на животновъдството. Преди време в страната отвори врати 9-етажна ферма за свине. В нея се отглеждат 28 000 свине-майки, пише pig333.ru. 

Датчани ще построят нов свинекомплекс във Видинско

Грандиозното по размери стопанство на компанията Yangxiang се намира в автономна област Гуанси. Първото нещо, което забелязвате в управлението на фермата, е равнището на биосигурност на фона на световната заплаха от Африканската чума по свинете (АЧС).

Преди да влезете във фермата трябва да прекарате три дни в главния офис на компанията. За целта са осигурени апартаменти. Те се обитават от работниците във фермата и гостите й.

След като минат 3 дни, ви се предоставят дрехи и транспорт, които са термически дезинфекцирани. Когато автомобилът стъпи на пътя за фермата, той спира за 30 минути, за да бъде измит с хладка вода със сапун. След още 1 км тази процедура се повтаря.

Продължавате нататък и малко преди фермата отново спирате. Всички излизат от колата, за да измият ръцете си и да облекат защитни дрехи. След това се качват в друг автомобил. Оттук нататък остава само една спирка за дезинфекция и стигате до крайната дестинация. 

Цялата територия, на която се отглеждат животните, е оградена с плътна ограда. 

Жилищните сгради в главния офис на компанията. 

 

Първото от многото по пътя места за дезинфекциране. Това е на входа на фермата. 

Както се вижда от снимката, има два различни пътя. По единия се влиза във фермата, а по другия се излиза. 

Асансьор за превозване на животните. 

Трябва да се знае, че всеки етаж функционира като отделна ферма. Свине-майки от един етаж не се транспортират на друг. 

Стопанството разполага със съвременна система за управление на климата в помещенията. Тя е снабдена с филтър на въздуха, климатици и други. Вентилационната система минава през пода на всеки етаж, стигайки до покрива на сградата, където въздухът се прочиства с помощта на вода за елиминиране на неприятната миризма. 

Системата за разпределение на фуража.

Разпределение на фуража по етажи. 

Система за санитарен контрол за мъртвите животни.