Холандска компания разработи вече три модела електротрактори. Последният се отличава от предходните по това, че ще бъде пуснат в масово производство информира propozitsiya.com.

В топ 30 сме по износ на трактори

Серийното производство на селскостопанската машина ще стартира по план през 2020 г. Тя ще разполага с 5 опции за смяна на оръдията. Електродвигателя ще може да се съчетава с дизелов с мощност 210 к.с. Така машината ще се превръща в хибридна.

Тракторът е разработен за движение по пътища с ширина 3 метра. Уникална особеност на модела е възможността да се променя ширината на колесната база в движение от 3,2 до 2,25 м. По-голяма ширина е необходима на полето, а по-малка – при движение по пътищата. В ЕС максималната ширина на транспортното средство, което има право да се придвижва по пътищата за общо ползване е 3 метра.

Още една специфика на електротрактора е дължината на колесната база. Тя позволява да се разполагат селскостопански машини между предната и задната оси. Благодарение на това, по думите на производителя, се постига уникално добра видимост и стабилност на машината.

Вярваме в бъдеще всички трактори ще са електрически. Електрическото задвижване е идеално за тяга и прецизно управление, смятат разработчиците на машината.