Готви се нова методика за напояването. Това съобщиха от Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните (БАМ-Я) за Фермер.БГ. Изпълнителният директор на "Напоителни системи" ЕАД Снежина Динева също потвърди.

 
 
„Работим по нова методика, която ще стане факт в най-кратки срокове. Тя ще бъде представена пред всички земеделски производители в страната“, коментира Динева.
 
През миналата година цената на водата за напояване бе актуална тема. Въпреки притесненията и сигналите от страна на производителите, че има рязко увеличение в цените на водата, шефът на дружеството увери, че няма такова повишение.
 
„Смея да твърдя, че и като разходи, и като приходни елементи успяхме да запазим цените, които бяха актуални преди 2-3 години“, съобщи тя през миналата година за Фермер.БГ. 
 
Цената на водата отново е сред злободневните теми. Този път производителите са любопитни какви ще бъдат новите стойности.
 
„До края на тази седмица или началото на другата ще ни информират за разработването на новата методика. След като имаме информация ще видим дали наистина ще има разлика от миналата година. Надявам се и да редуцираме изненадите в цените. От Напоителни системи ни увериха, че няма да се повтори миналогодишната ситуация“, каза Божидар Петков, председател на БАМ-Я.