През изминалата година в Германия са внесена 1/3 повече селскостопанска продукция от Русия. Това стана ясно по време на среща на министъра на земеделието на Русия Дмитрий Патрушев с президента на германския селски съюз (НКС) Йоаким Руквид. Двамата са обсъдили въпросите по взаимодействието на двете страни в сферата на селското стопанство, пише The DairyNews, позовавайки се на прессъобщение на руските власти.

Защо технологиите са бъдещето на фермерите?


На срещата е било отбелязано, че миналата година обемът на доставките на земеделска продукция и храни от Руската Федерация в Германия е нараснал с 34% и възлиза на 213 млн. долара. По думите на Патрушев руските доставчици са готови още да увеличат износа на зърнени култури, месо, риба и млечна продукция.

Освен това Патрушев и Руквид са обсъдили взаимодействието си в рамките на Генералната асамблея на Световната организация на фермерите, чието последно заседание се състоя през ай 2018 г. в Русия.

По думите на Патрушев една от основните задачи на неговото министерство е да бъдат създадени благоприятни условия за развитие на дребния бизнес в селските райони. Във връзка с това за страната представлява голям интерес изучаването на германския опит в сферата на създаването и подкрепата на земеделски потребителски кооперативи.