Надявам се немската и българската селскостопанска политика да продължават да вървят в една посока, заяви при откриването на българския щанд на изложението „Зелена седмица“ в Берлин министърът на земеделието проф. Димитър Греков пред немския си колега д-р Ханс-Петер Фридрих, предаде репортер на Фермер.БГ от мястото на събитието.

 

„България е прекрасна държава и затова заслужава нашата подкрепа“, посочи в отговор д-р Фридрих. Проф. Греков покани немския министър на посещение в България и колегата му прие тази покана. На откриването на българския щанд на изложението бяха още кметът на Берлин Клаус Воверайт, както и представители на земеделското министерство на Германия.

 

В официалната делегация от българска страна в откриването на щанда участваха също зам.-министрите на земеделието инж. Валентина Маринова и Бюрхан Абазов, проф. Пламен Моллов, изп.-директор на БАБХ, както и експерти от МЗХ. Пред немската делегация проф. Греков подчерта, че България е прекрасно място за развитие на еко и биоземеделие.

 

Както Фермер.БГ писа, 15 български фирми участват на тазгодишното изложение „Зелена седмица“, което се провежда в Берлин и е най-голямото световно аграрно изложение. Очаква се над 400 000 души да го посетят.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!