Европейският комисар по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган планира през 2016 г. посещения в Съединените мексикански щати, Република Колумбия, Китайска народна република, Япония, Социалистическа република Виетнам и Република Индонезия през 2016 г. с цел идентифициране на нови пазари.

 

Визитите целят да отворят вратите на операторите от ЕС към пазарите на цитираните по-горе държави не само за базови земеделски продукти, но и за преработени продукти с добавена стойност.

 

По време на посещенията се предвиждат срещи на политическо ниво, както и с представители на бизнеса и предприемачи. Поради тази причина, комисар Хоган е изразил желание да бъда придружен от около 30 ръководители на компании, представляващи ключовите сектори в търговията на ЕС със съответните държави. Секторите, които Комисарят споменава, без да ги ограничава, са: спиртни напитки, вино, млечни продукти, свинско месо, пилешко месо, зехтин, плодове, зеленчуци и преработени храни.

 

Поредицата от дипломатически мисии на комисар Хоган ще започне с посещение в Мексико и Колумбия през месец февруари 2016 г., ще продължи с визити в Китай и Япония през месец април 2016 и ще завърши във Виетнам и Индонезия през втората половина на 2016 г.

 

Следва да се има предвид, че разходите за посещенията ще са за сметка на участниците. По време на визитите от всеки участник се очаква да направи презентация на компанията и продуктите си, както и при желание да осигури такива за дегустация.

 

Апликационните форми за следващите визити – Япония и Китай през месец април 2016 г. и Виетнам и Индонезия през втората половина на 2016 г. също ще бъдат публикувани на страницата на Министерството на земеделието и храните, щом бъдат получени от Главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” на ЕК.

 

За повече информация, може да се обръщате към Камелия Палазова, ГД „Земеделие и развитие на селските райони”, ЕК, тел.: +322 295 2109, ел. адрес: kameliya.palazova-ivanova@ec.europa.eu

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!