Производители от Разградско ще представят своята земеделска и хранително-вкусова продукция на изложение в Разград. Събитието е част от проявата Подкрепяме българското на Министерство на земеделието и храните. Форумът ще се проведе на 8 септември от 13 часа на площад Момина чешма, съобщиха от ОДЗ.
 
Кръгла маса на във връзка с приоритетите и целите на политиката на МЗХ в различните селскостопански сектори, ще се проведе от 11 часа, на втория етаж на сградата на кафе-аперитив Зайо Байо. 
 
Основните акценти ще бъдат балансирано секторно и структурно развитие на аграрния отрасъл; повишаване на конкурентоспособността и пазарните позиции на земеделските производители; гарантиране на високо ниво на защита на човешкото здраве и интересите на потребителите по отношение на храните; организирана маркетингова и рекламна държавна политика за традиционните и уникални продукти; подобряване на комуникацията и активен диалог със земеделските производители.
 
Участие в кръглата маса ще вземат представители на ОДЗ-Разград и НССЗ – офис Разград, както и зам.-министърът на земеделието и храните Свилен Костов.