Държавната фирма Ел Би Булгарикум, собственост на Министерство на икономиката, може да възстанови производството на кисело мляко за кубинския пазар. Това стана ясно по време на среща между министъра на икономиката Божидар Лукарски и водената от него делегация в Хавана с министъра на хранителната промишленост на Куба Мария дел Кармен Консепсион, съобщават от Министерството на икономиката. Изпълнителният директор на Ел Би Булгарикум Слави Павлов започна разговори за това с представители на кубински контрагенти.
 
Куба има желание отново да внася български хранителни продукти, както и да развива смесени предприятия в областта на хранително-вкусовата промишленост, заяви кубинският министър. На срещата бе представен портфейлът от бизнес възможности, които Куба предлага в този област. Г-жа Консепсион посочи, че в страната вече навлизат чуждестранни компании със смесено участие, като например тази на френската “Перно Рикар” в дистрибуцията на кубински ром. Страната вече има 11 подобни проекта и са подготвени 14 нови в производствени дейности на хранителната промишленост като производството на млечни и месни продукти, кафе, мелнична промишленост, алкохолни и безалкохолни напитки, консерви.
 
Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия Мариета Захариева пое ангажимент за организиране на делегация от наши малки и средни фирми, които да дойдат с конкретни проекти.
 
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!