Нашата дейност е изцяло иновативна и като всяко ново нещо навлизаме малко по-трудно. Българските земеделци са като земеделците по целия свят, самият бизнес е труден. Това каза Ивелин Желязков, експерт в Научно-изследователския и технологичен център по земеделие – село Каменар, Област Разград за Фермер.БГ.
 
По думите му земеделците изпитват трудности, защото вкарват едни пари, в условия, за които не знаят дали ще могат да си ги върнат, дали природата няма да застане срещу тях в един момент. 
 
„Хората внимават как и къде инвестират парите си. Не малко са преживявали пълен финансов погром. Земеделците са консервативни, което също е нормално, но между тях има и хора, които се решават да рискуват и печелят от това. В един момент останалите виждат какво се получава и започват да вървят по техните стъпки“, коментира Желязков.
 
Той смята, че е излишно човек да се оплаква, че е трудно, защото всеки успешен бизнес изисква много работа. Важно е какво предлагаш, как го предлагаш, на какви цени – всичко това прави един бизнес успешен.
 
„Всичко е въпрос на мениджмънт и стратегия, няма нищо невъзможно, но ако кажа, че е лесно, ще излъжа. Трудно е, но на кого не е? Положението зависи от това как се води дейността“, категоричен е експертът.
 
Той обясни, че в центъра по земеделие създават нови технологии и продукти на база изцяло растителен имунитет, нещо, което все още е в начални фази на развитие.