Фермерите от Добруджа ще имат възможност да се срещнат утре, 5 февруари, с председателя на парламентарната Комисия по земеделието и храните Десислава Танева, като една от основните теми ще бъде новия проект на Закон за земята. 
 
Организирани са две срещи в дискусионната зала на парк-хотел "Изида" в Добрич. Първата е насрочена за 13:00 ч. Тя ще бъде с участието на председатели и представители на ръководствата на земеделски кооперации в областта. Срещата е по тяхна инициатива и ще се обсъжда бъдещето на тези структури.
 
Следващата среща е предвидена за 15:00 ч., когато председателят на земеделската комисия ще коментира новия проект на Закон за земята. Производителите от Добруджа ще могат да зададат своите въпроси, свързани с наемните и арендните отношения, собствеността и ползването на земеделските земи.
 
Миналия месец проектът на Закона за земята беше подложен на обществено обсъждане. На него беше посветена и среща между представители на три браншови асоциации и зам.-министър Вергиния Кръстева. Браншът възрази срещу редица текстове в проекта и изрази съмнение, че поставеният срок за внасянето му в парламента до края на февруари е реалистичен.