Десет браншови организации искат нeзабавно оставката на земеделския министър Румен Порожанов, съобщиха от Българска асоциация „Биопродукти“.
 
 
Липса на политика, стратегия и цели за управление е една от причините браншови съюзи и организации в сектор биологично производство, плодове, зеленчуци и картофи, да се обединят около това мнение. 
 
Общите протестни действия на Българска асоциация биопродукти, Национална биологична асоциация, Национален съюз на градинарите в България, Българска асоциация на организациите на производителина плодове и зеленчуци, Асоциация Български Пипер, Българска Асоциация на Картофопроизводителите, Съюза на производители на праскови, Национално сдружение на малките семейни ферми и преработватели и на НПО на оранжеристите от Северозападна България, са и заради тоталното пренебрегване и ощетяване на съответните браншове. 
 
В петък, 19 април, всички десет агроорганизации ще дадат пресконференция в БТА. А в понеделник, 22 април, ще се състои втори протест пред ресорното ведомство, в 13:00 ч.