Петя Василиева е завършила „Пиар и реклама“ в Англия. След това е продължила следването си в Австралия. Преди година обаче се е завърнала към българските си корени в Източните Родопи. Днес помага да родителите си – Благовеста и Николай Василиеви. Тяхната „Дива ферма“ в хасковското село Горно поле събира под един покрив 1100 говеда, коне, магарета, кошери, овце, зеленчукова градина. За да затворят цикъла създават кланица, а от началото на годината отварят фирмен магазин за телешко месо в София.
 
 
 
Какво Ви накара да се върнете в България?
Всъщност аз никога съм имала намерение да оставам в чужбина. Просто исках да отида и да видя как го правят другите по света. Отгледана съм на село, сред природата, с хубава храна. И винаги съм искала моите деца да израснат по същия начин – в България, сред природата. 
 
Как наученото в чужбина Ви помага в настоящата работа?
Тук е малко по-различно. Потребителите имат нужда от повече информация – какво е биопродукт, защо трябва да ценим това, което ядем, и да внимаваме какво слагаме на трапезата си. Защото храната е това, което ни прави здрави. 
 
Защо решихте да се включите в семейния бизнес?
Стана естествено. В него помагам не само аз, но и моят брат, който учи ветеринарна медицина, и по-малките ми сестри в пети клас. Това е семеен бизнес, който искам да продължа заедно с моето семейство.
 
Как мярка 6.4 Ви помогна да развиете селския туризъм в района?
Започнахме през 2005 г. само с две стаи. По-късно преустроихме съществуващата сграда за настаняване в китна къща за гости, като кандидатствахме по мярка 6.4. Селцето ни се намира в кратера на вулкан и се радва на богато биоразнообразие. Лешоядите и грабливите птици са голяма атракция за туристите. 
 
Какво Ви мотивира да продължавате напред?
Желанието ми да остана и да се реализирам тук. Няма значение колко трудности има по пътя. Виждам, че на моите родители им отне много години, за да успеят. Но те не се отказаха, не смятам и аз.
 
Фактът, че сте жена в сектор, доминиран от мъжете, пречи или помага?
Доста е спорно, но определено плаши. Забелязвам, че другите държат да знаят повече от мен. А с опита, който аз и родителите ми имаме, това е малко трудно.
 
В каква насока ще работите за в бъдеще?
В момента се занимавам главно с фирмения магазин и бих искала да го развия. Ще продължаваме заедно с Българска асоциация Биопродукти да образоваме хората колко е важно храната да е качествена.