Добринка Владимирова и нейната дъщеря Мария са растениевъди от община Омуртаг. Те наследяват бизнеса от техния съпруг и баща, който губи живота си през 2011 г. С общи усилия, любов и разбирателство двете дами успяват да съхранят  бизнеса и в момента отглеждат 7000 декара в общината. Залагат на традиционните за района култури като пшеница, слънчоглед, царевица и грах. 
 
- Как виждате българското селско стопанство след 10 години?
- С оглед на темпото, с което се развива сектора през последните години предполагаме, че  след 10 години ще са навлезли още по-модерни техники и начини за обработване на земята. За съжаление обаче през последните години климатът се изменя доста, което затруднява всички в сектора. След 10 години може би няма да има зима и ще бъдем принудени да отглеждаме други нетрадиционни за нас култури. Липсата на механизатори ще се усети определено след време. За жалост младите нямат амбицията да се развиват в бранша и това ще създаде големи трудности за напред… Дай боже да сме живи и здрави да разберем какво ще бъде след 10 години!
 
- Защо избрахте кариерното Ви развитие да бъде именно в сектора?
- В сектора сме повече от 20 години и сами разбирате, че земеделието не е просто част от нашия живот, то е начинът ни на живот. Когато останахме сами през 2011 г. нито за миг не сме се замислили дали да продължим в бранша. Не гледаме на земята само като на източник на доходи. Отглеждаме всяка култура с много любов, търпение и желание. Избрали сме професията, която обичаме и не бихме я заменили за никоя друга.
 
- Кое Ви амбицира?
- Възможността да докажем пред всички, че въпреки че сме жени се справяме с нелеката задача да бъдеш земеделец.  Също така и надеждата за по-добри успехи с всяка изминала година. 
 
- Как подбирате хората с които работите? 
- Работната ръка е най-важното звено в бизнеса. През годините успяхме да сформираме стабилен колектив и с гордост може да заявим, че екипът ни е задружен, сплотен и върши перфектно своята работа. За нас те са повече от работници, те са част от нашето семейство. Когато вършиш работата си с желание резултатите са налице! 
 
- Кои са най-ценните уроци, които научихте от практиката?
- В земеделието разбрахме, че никой не е по-голям от хляба. Всяко природно бедствие, всеки неблагоприятен момент минава през душите ни, защото отглеждаме всяка култура с много любов, а всички знаем, че земеделието е завод под открито небе. Въпреки огорченията и гнева, че сме безсилни да се противопоставим на природата, трябва да вярваме в утрешния по-добър ден.  Трябва да бъдем силни тогава, когато е най-трудно и да надграждаме постигнатото досега. И най-важно от всичко остава любовта и разбирателството в семейството. Когато имаш подкрепа си способен да се справиш с всичко.
 
- Как се прави успешен агробизнес в България?
- На първо място трябва да си коректен към всички арендодатели, които са ти гласували доверие. Трябва да бъдеш постоянен в действията си и да обичаш това, което правиш. Да не се препъваш по пътя към успеха и да не спираш да вярваш в по-доброто утре. Разбира се прави се и с много пари и здрави нерви.