Андрияна Накова е хоби птицевъд от София. От 6 години е в сектора.Всичко започнало с интереса на сина й към кокошките. От там тази страст прераснала в хоби и в любов към птиците. В момента Андрияна отглежда около 50 разплодни птици и около 200 малки пилета от различни породи.
 
 
- Как виждате българското селско стопанство след 10 години?
Години наред нашите предци са преживявали, благодарение на селското стопанство. Днес все повече хора осъзнават, че това е едно от най-ценните неща, които имаме. България има благоприятни условия за отглеждане на култури и животни. Напоследък хората разбират, че по-добро от нашата продукция няма. Нашите предци са се хранили здравословно и затова са живели дълги години. Все повече хора започнаха да осъзнават този факт и селското стопанство започна отново да процъфтява, в стремежа си да получим най-доброто за себе си и семейството си. Смятам, че това ще се запази и за напред.
 
- Защо избрахте кариерното Ви развитие да бъде именно в този сектор?
През 2012 г. закупих празен двор, който насадихме със зеленчуци и след това започнах отглеждането на птици. С тях се появиха зайци, козички и всякакви други животинки. В началото имах 10 птици, но в последствие те се увеличиха доста. Това, че осигуряваш домашно пилешко месо и пресни яйца от щастливи кокошки, без ГМО беше фактора, който ме стимулира да се развивам в този сектор. С годините птиците и породите се увеличаваха. Започнах да подобрявам качеството на птиците си и да ходя по изложби за декоративни птици. Това, което ме накара да избера сектора е най-вече фактът, че мога да доставям здравословна и чиста храна на моето семейство.
 
- Кои са най-ценните уроци, които научихте от практиката?
Най-ценните уроци, които научих са, че по-добро от собствената продукция няма. Все още има много какво да се учи, но трябва да си упорит и никога да не се предаваш, да не се оставяш по течението и да следваш мечтите си. 
 
- Кое Ви амбицира?
Амбицира ме желанието да произвеждам храната за семейството си. Да знаем, че ядем чисти храни. След това започнах да продавам част от продукцията си и така успявах да се доразвивам. В последствие започнах и изложбено и декоративно птицевъдство. Усещането да си на изложба и да имаш птица шампион сред толкова много птици, е невероятно. Това  ме накара да продължавам с все по-добри и качествени птици. 
 
- Как подбирате хората, с които работите?
За момента работя сама. Фермата ми не е толкова голяма. Съчетавам работата си с ангажиментите покрай птиците. Като цяло е изморително и понякога ми идва в повече, но желанието и любовта към животните ме зарежда и ми дава сили. 
 
- Как се прави успешен агробизнес в България?
Доста трудно. За да си успешен в днешно време трябва да си упорит, да имаш конкретни и ясни цели, които да преследваш, големи амбиции, да обичаш това, с което се занимаваш. Освен това трябва да четеш много, защото са необходими знания, които да се прилагат на практика.