За поредна година „Търговска банка Д” АД (Д Банк) стартира отпускането на целеви агрокредити за оборотно финансиране на земеделския бизнес при преференциални лихвени условия. Кредитите са предназначени за регистрирани земеделски производители: растениевъди, ползващи земеделска земя с минимална площ от 500 дка, собствена или под аренда, или за животновъди, отглеждащи мин. 50 бр. крави или 300 бр. овце и/или кози.

И тази година клиентите на банката могат да ползват земеделски заем в левове, който възлиза до 90% от общия размер на изчислената субсидия. Изплащането на кредита се извършва със средства от получените субсидии.

Кредитите се отпускат при фиксиран преференциален лихвен процент за целия срок на договора от 6 до 7% съобразно размера на заема. Таксата за управление на кредита е 0.5%, за кандидатстване (разглеждане на кредитна молба) – 20 лв., а откриването и обслужването на разплащателната сметка, по която ще се получава субсидията, е безплатно. Допълнително улеснение е сравнително опростената процедура за разглеждане на кредитната молба и малкия брой документи, както и изискваните обезпечения – единствено залог на бъдещи вземания по субсидиите.

„Ние имаме готовност да предоставим на агропроизводителите бърз достъп до необходимото им финансиране още преди издаването на удостоверение от ДФ „Земеделие“, коментира изпълнителният директор на Банката, Гълъбин Гълъбов.  „Банката отпуска тези целеви кредити, за да подпомогне фермерите с оборотни средства в началото на годината и в момент, когато им е необходимо финансиране при подготовката им за предстоящия селскостопански сезон.”

„Д Банк” работи активно, за да обслужва този сектор на икономиката. Освен финансиране срещу залог на субсидии, банката предлага на земеделските производители кредити за закупуване на селскостопанска техника и за закупуване на земеделска земя.

Повече информация за агрокредитите на „Д Банк” можете да получите от www.DBank.bg (меню „Твоят бизнес”), или от съответните офиси, които предлагат този продукт, в градовете Варна, Бургас, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Стара Загора, Търговище, Силистра, Шумен и Ямбол.
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!