Заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов ще участва в третото издание на „Изложение на селските райони на Тоскана 2013”, което ще се проведе от 12 до 15 септември във Флоренция, съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

 

Изложението обединява секторите: лозарство и винарство, зърнени култури, животновъдство, лов, градинарство, аквакултури, горско стопанство и производство на зехтин. Страната ни ще бъде представена с щанд, на който ще бъдат изложени български вина, традиционни млечни и месни продукти.

 

В рамките на изложението ще се проведат и конференции на теми: „Животът в селските райони в Тоскана. Пейзаж, земя, качество и заетост. ПРСР 2014-2020”, „Иновации в селското стопанство. Изпълнение на мярка 124 от ПРСР за периода 2007-2013 г. в Тоскана в сравнение с опита на други италиански региони” и „Начин на живот - хранене, спорт и здраве”, в които ще участват високопоставени представители от селскостопанския сектор, научните и спортни среди.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!