В рамките на Международната селскостопанска изложба АГРА 2014 беше проведена кръгла маса по проблемите на аграрния сектор, организирана от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). На форума бяха поставени актуални проблеми на аграрния сектор, а участниците от близо 20 браншови организации от различни сектори на селското стопанство дискутираха необходимостта от създаването на общo национална неправителствена браншова организация, която да излиза с общи позиции по земеделските въпроси.

 

„Дадохме си ясна сметка, че бъдещето на българското земеделие трябва да бъде представляване от неформални организации”, информира Ангел Вукодинов, зам.-председател на НАЗ.Той допълни, че е била проведена среща на представители на неправителствения аграрен сектор - на млади фермери, животновъди, зеленчукопроизводители, овощари, АЗПБ. „За първи път ще излезем с обща позиция по основни проблеми.

 

Смятаме, че ПРСР 2014-2020 г. трябва да бъде насочена към реалните, работещи земеделски производители и да не подкрепя сива икономика и да не я генерира. Обединихме се около това, че т.нар. колективни инвестиции, предвидени за новия период, са доста неясни и може да се доведе до изкривяване на ефекта от тях”, заяви още Вукодинов.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!