Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА АГРО) разчита на професионализма на експертите в Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд Земеделие за новата Програма за развитие на селските райони 2014-2020 ( ПРСР 2014-2020)  да има ясни правила и критерии, за да бъде тя катализатор за инвестициите в агротехника. Това каза пред Трактор.БГ председателят на БАТА АГРО Веселин Генев.

Ние в БАТА АГРО считаме, че диалогът между нас като субекти на пазара и държавните институции трябва да бъде постоянен, за да могат правилата, които се изработват да съответстват на изискванията на пазара и да нямаме проблемите, които сме виждали и в началото на предприсъединителните фондове по време на САПАРД, както и в ПРСР 2007-2013, когато неколкократно се налагаше прехвърляне на средства от една мярка в друга мярка, коментира Веселин Генев.

Според председателя на БАТА АГРО трябва да има конструктивен диалог между всички участници на пазара, включително и с представители на науката и образованието, „защото без тяхна помощ, ще е много трудно да се справим в следващите години в изключително конкурентния европейски пазар“.

Според председателя на БАТА АГРО 2013 г. е била добра не само за тъговците на агротехника, но и за българските фермери: „Считам че 2013 беше добра година, не мога да кажа отлична, защото все пак имаше доста проблеми със сравнително ниски изкупни цени в началото на кампанията. Последните данни, които сме получили сочат ръст в сектора“, посочи Веселин Генев.


 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!