Българското кисело мляко скоро ще навърши 50 години, откакто се произвежда в Япония и намира отличен прием на нейния пазар.

Кога Корея ще увеличи вноса на български храни?

Компанията „Мейджи“ отпразнува днес половинвековен юбилей на партньорските отношения с българските производители на световноизвестния продукт.

„За мен днес е един освен знаков, но и златен ден за дипломатическото и икономическо сътрудничество между двете страни“, каза зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на тържеството. 

Първите контакти с „Мейджи“ са започнали през 1970 г. и вече половин век се развива прекрасно делово партньорство. 

„Благодарение на добрите партньорски практики между двете страни, лицензионният договор за производство на българско кисело мляко се подновява вече половин столетие. Постоянните усилия и далновидната маркетинг стратегия на „Мейджи“ спомагат за популяризиране на българското кисело мляко не само в Япония, но и в почти всички азиатски страни и днес. С гордост можем да заявим, че милиони хора по света започват деня с кофичка българско кисело мляко“, каза зам.-министър Борисов. 

Японците, които консумират българско кисело мляко, произведено от „Мейджи“, са три и половина пъти повече от цялото българско население. Партньор на японската компания от наша страна е държавната фирма „Ел Би Булгарикум“.