15-ото издание на руското селскостопанско изложение „Златна Есен 2013“ ще се проведе от 9 до 12 октомври в Международния изложбен комплекс в Москва, информират от Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ).

 

„България за първи път участва с национален щанд на изложението. В не толкова далечното минало страната ни имаше силни позиции на пазарите в бившата СССР. Тези традиции трябва да бъдат възстановени и несъмнено присъствието ни тук е изключително полезно както за земеделието, така и за хранително-вкусовата ни промишленост“, каза Ивайло Тодоров, който ще представи АЗПБ в руската столица.

 

Изложението "Златна есен" е основния селскостопански форум на Русия за последните 15 години, запазвайки най-добрите традиции на селскостопански изложения и изложби, като представя основните направления на модерното земеделие. Тази година в него участват компании и организации от 23 страни, а Русия ще бъде представена от повече от 50 области и републики.

 

Всяка година изложението събира повече от 2 000 изложители на обща изложбена площ от над 70 000 кв. м. Миналогодишното издание е посетено от около 100 000 души от над 60 различни държави, като 90% от посетителите са специалисти в аграрния сектор. Организатори на изложението са Министерството на земеделието на Руската федерация, Кметството на Москва, Руската селскостопанска академия и Международния изложбен комплекс.

 

Изложението е разделено на няколко специализирани секции - „Регионите на Русия“, Селскостопанска техника и оборудване за селското стопанство – Agrotech Русия", „Животновъдство и оборудване за животновъдни стопанства, ветеринарна медицина и фуражи“, „Продукти за растителна защита“, „Енергийна ефективност и алтернативни източници на енергия".

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!