Проф. Димитър Греков получава в наследство един сериозен отрасъл с много отговорни и тежки задачи. Това коментира пред Фермер.БГ председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Ангел Вукодинов по повод номинацията за нов министър на земеделието.

Според НАЗ има стратегически цели за земеделието, които от години стоят неподхванати като напояването, например. Освен това, в преговорите за новия програмен период на Общата селскостопанска политика, трябва да бъдат защитени позициите и интересите на България, посочи Ангел Вокудинов.
От НАЗ заявяват, че има разделение на секторите и „доста затормозени отношения между браншовете“ в наследство. Има разделение на секторите, така че проф. Греков го чака тежка задача, за това му пожелаваме успех“.

Хубаво е, че проф. Греков е човек от сектора, много ерудиран, много добър специалист в областта. Аграрният университет е член на нашата асоциация, така че ние имаме много добри контакти. Само времето обаче ще покаже дали изборът е добър. Ние като браншова асоциация можем да оценим работата на един екип след като има постигнати реални резултати, каза Вукодинов и допълни: В момента България има нужда от по-бързо сформиране на правителство в качеството на активно работещо министерство на земеделието, в това число и добър министър. Нека да дадем възможност да работят, надявам се да вземат под внимание нашия глас като браншови структури, посочи Ангел Вукодинов.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!