Харта за партньорство между местния аграрен бизнес и Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени ще бъде подписана в четвъртък, 27 март, съобщава „Дарик“. За подписването е поканен министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков. Рамковият документ между Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ и представителите на аграрните фирми от региона ще бъде представен и приет по време на форума „Училището и бизнеса – ръка за ръка“.

 

Текстът ще постави основите на партньорство между двете страни, което да осигури достъп на учениците до професионални практики, модерни технологии от съществуващата бизнес-среда, възможности за менторство и стипендии. Целта на срещата е да направи възможен диалога между училището като институция на професионалното образование и местния бизнес като бъдещ работодател на младите кадри.

 

„Ние приемаме присърце ангажимента си да обучим, изградим и мотивираме млади кадри, които да намерят реализация в сферата на аграрното дело и селското стопанство. Ние полагаме всички усилия да осигурим за тях образование, което да отговаря на потребностите в днешния ден от модерна среда за учене, актуална и практична информация и връзка с професионалисти от бранша“, казва директорът на гимназията Надежда Иванова.

 

„Партньорството с местния бизнес ние виждаме в организирнето на учебни практики, демонстрации, менторство от страна на опитните технолози от бизнес сектора, осигуряване на стипендии, на първо работно място и други мерки, с които да създадем устойчиво развитие на младите кадри", допълни тя. Форумът „Училището и бизнеса – ръка за ръка“ ще бъде открит в 10:30 ч. на 27 март (четвъртък) в заседателната зала на Община Павликени.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!