„Ефективно земеделие - нови трактори, технологии за жътва и решения за прецизно земеделие“. Това е мотото, под което ще премина представянето на команията CASE IH по време на световното изложение за селскостопанска техника Агритехника 2013, в Хановер, Германия от 12 до 16 ноември 2013 г., предаде Трактор.БГ.

CASE IH ще представи над 20 иновации. Тази година в изложението са включени комплекс от компоненти – не само новаторски технологии при тракторите и комбайните. CASE IH ще представи нови решения за прецизно земеделие, както и информация на земедеските производители относно новите енергоспестяващи технологии при двигателите, иновативни решения за финасиране на земеделските производители, посочи Алфред Гут, мениджър комуникации на CASE IH.

Сериите Quadtrac и Steiger са новия клас флагмени на CASE IH за 2014 г.  Това е най-новото поколение на  тракторите Steiger и Quadtrac, включително новите модели Quadtrac 540, Quadtrac 580 и новия флагман на гамата Quadtrac 620. При новият флагман CASE IH 620, максималната мощност достига до рекордните за момента в света на тракторостроенето 692 к.с. В резултат на това новите Steiger и Quadtrac са най-мощните трактори в серийно производство в света, като в допълнение те имат въртящ момент от почти 3000 Nm и тегло от 25 тона. Всички нови модели трактори Steiger и Quadtrac са задвижвани от 12,9 литрови, 6-цилиндрови двигатели с технологията Efficient Power. Максималния въртящ момент е 2941 Nm.

Новите трактори Maxxum CVX също ще бъдат акцент при представянето на бранда на изложението Агритехника. Три нови модела трактори влизат в обновената серия Maxxum CVX – 110 CVX, 120 CVX и 130 CVX. Всички те следват тенденцията към напълно-безстепенна трансмисия и разширяват линията на CASE IH в средния клас трактори, които са с 4 цилиндрови двигатели. Оборудвани са със CVX трансмисия и технология с двоен съединител. Новият Maxxum CVX 130 е с максимална мощност 143 к.с.

Axial Flow 9230 – най-големият комбайнна CASE IH, при който голяма част от настройките на хедера могат да се извършват автоматично, без да се налага операторът да излиза от кабината и да прекъсва процеса на работа. Редица подобрения са въведени и при почистващата и вентилационна система на машината.

Новост, която CASE IH ще представи в Германия са новата серия балопреси RB с два модела - RB 455 и RB 465, които оформят бали с широчина 1,2 м и диаметър от 0.9 до 1,8 м. Целият процес на балиране се контролира изцяло автоматично чрез използването на дисплей с докосване. Така могат да бъдат избрани различни параметри за балиране и опаковане на балите.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!