"Разликата в цените между биопроизводителите и тези, които произвеждат конвенционално розово масло, дискредитират цялото биопроизводство." Това сподели Иван Чиков, производител на розово масло, собственик на 60 дка с биорози от карловското село Климент в интервю за Фермер.БГ. 
 
[news]
 
„Като пример, аз изкарвам от 300 до 400 кг. розов цвят от дка на цена 5.50 лв. (ако за конвенционалното цената е 5 лв.) Моята печалба е 0.50 лв. Разликата е там, че ако един колега, който отглежда конвенционално розово масло, ще изкара 700-800 кг цвят на цена 5 лв, което е много повече от това, което аз ще взема, въпреки, че съм биопроизводител. Именно затова непрекъснато напомняме, че биопроизводството трябва да се стимулира под една или друга форма с нормалните цени за конвенционално произведеното розово масло.“, обясни Чиков.
 
Иван Чиков е биопроизводител от много години. По негови думи биопроизводството със сигурност ще го има, но няма да е много активно. Той смята, че рано или късно хората ще се усетят, че е важно да се яде качествена и чиста храна. В този ред на мисли биопроизводството ще продължи да съществува, но в много малка граница и за малко хора, тъй като излиза прекалено скъпо.